Bijuteriile Kabbalah, trend sau necesitate?

„Nu tu alegi o bijuterie, ci ea te alege pe tine“, pare a fi noul slogan valabil pentru aceste podoabe, menite sa aduca celei sau, de ce nu, celui care le poarta un plus de eleganta si rafinament. Afirmatia de mai sus este mult mai valabila atunci cind vine vorba despre bijuteriile kabbalah, un adevarat trend, acum si in Romania. In strainatate, acestea nu mai constituie de mult o noutate, ci sint accesorii nelipsite din tinuta de zi cu zi a multor oameni, fie ca vorbim de acel snur rosu sau de o adevarata bijuterie-simbol, fiind promovate de staruri precum Madonna, Demi Moore, Ashton Kutcher sau Paris Hilton.
Bazate pe filosofia cabala, care studiaza relatia omului cu universul, fara a interfera insa cu vreo religie, rolul acestora este, in principal, acela de a oferi persoanei care le poarta protectie impotriva energiilor negative si de a le atrage pe cele pozitive. Cabala isi are originile in filosofia evreiasca si a fost un secret multa vreme, considerindu-se ca omenirea nu este pregatita pentru a intelege si aplica principiile rezultate in urma studiilor de sute de ani.
In Romania, cea care a adus, in urma cu doi ani, conceptul bijuteriilor realizate dupa regulile kabbalah este Thea Haimovitz. Prima colectie de acest gen a fost prezentata la Bucuresti, in aprilie 2010, intr-o expozitie de bijuterii personalizate, create pe parcursul unui an, pentru oameni apropiati sufletului ei. Chiar daca fiecare piesa a necesitat foarte multa munca, fiind vorba despre podoabe hand made, iar solicitari de achi­zi­tionare au fost destule, creatoarea acestor bijuterii a refuzat sa faca din acest lucru o afacere, oferindu-le celor care aveau cu ade­va­rat nevoie de ele.
Recent, cea de a doua colectie de bijuterii kabbalah a fost lansata tot in Capitala, printr-o dubla expozitie, de bijuterii si fotografii, acestea din urma fiind rezultatul unui spectaculos shooting, realizat de fotograful Zoli Lorencz, la Vulcanii Noroiosi. Imaginea colectiei este cunoscutul make-up artist Mirela Vescan, prima din tara care a purtat bijuteriile kabbalah create de Thea, in urma cu mai multi ani, iar numele acesteia este „Je“.
Thea Haimovitz a realizat bijuteriile conceptuale kabbalah, din argint, pietre semipretioase si pretioase, precum perle naturale, opal de foc, sodalit, cuart, onix negru sau agat lila. Mesajele kabbalah care insotesc podoabele au fost selectate de Thea dupa 13 ani de studiu aprofundat, pentru realizarea concreta a bijuteriilor, ea respectind un program extrem de strict. O luna calendaristica are mai putin de zece zile in care este permis sa lucrezi aceste bijuterii, deoarece este importanta numerologia datei si a orei, pentru ca mesajele sa fie cit mai benefice pentru cei care le poarta.
Cuvintul de deschidere a serii i-a apartinut lui Oreste Teodorescu: „Regina Artelor Regale, Kabbalah, asaza coroana luminii pe fruntea celui care, cu intelepciune, armonizeaza toate contrariile si recunoaste unitatea in diversitatea tuturor formelor. Termenul literal inseamna intelepciunea de a primi! Kabbalistul se pregateste pentru a iesi gradual din simturile fizice si, cu ajutorul vibratiilor numelor lui Dumnezeu, al Arhanghelilor si al Fiului, avanseaza la nivelul in care nu se mai asociaza cu corpul fizic, deoarece ­vede o realitate mult mai mare deasupra lui. Dupa moartea trupului, ­­ka­bbalistul ramine in realitatea pe care a atins-o deasupra sa. Nu simte moar­tea, pentru ca o noua dimensiune a intrat in perceptia sa si, de acum inainte, se simte pe deplin ca facind parte din Natura Creatorului Unic. Arborele Vietii este harta Sufletului, prin care Ierarhiile Divine ne aduc vestea cea buna: apartinem cu totii Cerului Nesfirsit. Kabbalah ne ofera, asadar, cheile nemuririi“.
de Luana Ungureanu - 2327 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi