Adrian Ilie isi mareste averea prin terenuri si vile
    POZA:
 
 

Adrian Ilie isi mareste averea prin terenuri si vile

Dupa ce au semnat, ani la rind, contracte de ordinul sutelor de mii de dolari, sfirsitul carierei i-a gasit pe mai toti fotbalistii importanti cu cel putin zece milioane de dolari in cont. Este si cazul lui Adrian Ilie, care are acum o avere estimata la aproximativ 30 de milioane de dolari.
Dupa ce a activat la echipe precum Electroputere Craiova, la care a si debutat in 1992, Steaua Bucuresti, Galatasaray (1996-1998), Valencia (1998-2002), Alavés (2002-2003), Besiktas (2004) si F.C. Z•rich (2004-2005), acum, Adrian Ilie se ocupa de afaceri, investind in industria turismului, fiind de asemenea si proprietarul chipei Forex Brasov. „Cobra“ a investit circa cinci milioane de dolari la Poiana Brasov, adica jumatate din banii pe care i-a cistigat din fotbal de-a lungul carierei. A ales aceasta statiune datorita sfaturilor socrului sau, care a lucrat in turism la Poiana Brasov inainte de Revolutie. Inca din 1997 a inceput sa investeasca in cabana Ruia, pe care a transformat-o ulterior intr-un hotel de patru stele. Din punctul sau de vedere, investitia in teren, aproximativ doua hectare, incluzind modernizarea constructiei si dezvoltarea unui cartier de vile pentru inchiriat, si-a dublat sau chiar triplat valoarea de-a lungul anilor. La vremea respectiva, sportivul a investit trei milioane de lei noi in construirea a 11 vile. In plus, atunci cind s-a ivit ocazia, Adrian Ilie a mai cumparat 30 de hectare de pamint la marginea Bucurestiului impreuna cu alte trei persoane, iar in Pipera a terminat deja constructia citorva vile.

Asociat in afaceri cu Iulian Filipescu
Adrian Ilie a mers in afaceri alaturi de Iulian Filipescu, doua dintre cele 13 vile din minicartierul de la Poiana Brasov apartinindu-i acestuia din urma. Aceeasi asociere a functionat si in zona rezidentiala Pipera, unde cei doi au construit impreuna vile de inchiriat pe o suprafata de 3.000 mp. Adrian Ilie mai are o vila in zona Herastrau si o casa in Craiova, orasul sau de bastina. Tot in Craiova, Ilie a avut la inceputul anilor a90 discoteca „Aristocrat“, afacere de mare succes la care a renuntat din cauza unor neintelegeri cu proprietarii cladirii. La inceputul acestei veri, Adrian Ilie si-a deschis si primul magazin de prezentare a echipamentelor sportive „Ancada“.
 
         
 
- voturi