30 de ani de Iris Respect si pretuire pentru cei ce vor fi. Maia Morgenstern i-a pupat mina lui Minculescu
    POZA:

30 de ani de Iris Respect si pretuire pentru cei ce vor fi
Maia Morgenstern i-a pupat mina lui Minculescu

GRANDIOS. 5 octombrie a.c. Aeroportul Baneasa a primit 25.000 de martori la sarbatorirea primilor 30 de ani de existenta ai formatiei Iris. Minculescu & colegii au avut o seara de gala, cu invitati in roluri noi si multa emotie. Iris 30 - Cei ce vor fi a fost marcat de eternul salut "Buna seara, prieteni!", dar si de ceremonia initiata de Traian Basescu, de decorare a trupei cu Ordinul Cultural in grad de Cavaler.

Proiectul se "coace" de un an. Iris si-a dorit, ca si in 2002, un invitat strain, dar nu s-a gasit o oferta convenabila cu niciun urias al rockului mondial. Avansarea sarbatorii pina la data la care studentii s-au intors la scoala a dat prilejul nasterii unui spectacol cu totul nou. Invitatii - Paula Seling, Tudor Chirila, Florin Chilian, Felicia Filip, Mike Godoroja - au cintat piese Iris care apar pe dublul album Cei ce vor fi, in timp ce trupa sarbatorita a combinat succesele vechi cu piesele sale noi. Iris a fost in mare forma.

Printre zecile de mii de oameni prezenti, am vazut personalitati: Mircea Baniciu, Ivan Patzaichin (pierdut in multime), Alin Oprea (impreuna cu Larisa, a ajuns ceva mai tirziu si a stat cu directorul TVR 2, Razvan Nicolescu), Viorel Lis (a cintat si a dansat alaturi de sotie), primarul sectorului 1, Andrei Ioan Chiliman (tot cu sotia), si Vlad Radescu.

Noua piesa Lacrimi de roua a fost dedicata celor care nu mai sint - Adi Pintea, Motu Pittis, Laura Stoica, Jeana Gheorghiu, Ralu Filip. Mii de spectatori autinut brichetele aprinse si, la cererea lui Minculescu, au privit o clipa spre cer. La sfirsitul piesei, liderul trupei Iris a trimis un sarut simbolic spre cer.

Floare de Iris a fost una dintre piesele prezentate intr-o interpretare inedita: Maia Morgenstern a recitat refre- nul in timp ce Cristi Minculescu cinta impreuna cu publicul.

Dupa trei ore si jumatate de show, Cristi Minculescu a incheiat: "Nu exista nimeni in lumea asta care sa va semene! La multi ani si voua, si noua si va multumim ca a fost odata Iris! Va asteptam la Iris 40!".

Apoi, au urmat comentariile in cortul amenajat pentru artisti! Sotiile membrilor trupei au venit la spectacol direct de la ceremonia de la Palatul Cotroceni, amuzindu-se de faptul ca sint la primul concert rock in care aveau haine si bijuterii scumpe! O sumedenie de fani au venit sa-i salute pe sarbatoriti, cum ar fi un pusti de citiva ani din Ploiesti, cu un tricou Iris care-i venea ca o rochie si o floare de iris in mina. Nelu Dumitrescu - cel care a batut in tobe trei ore - a avut un moment de oboseala aproape de final, la Trenul fara nas, dar nu s-a prins nimeni! Cristi Minculescu a uitat sa anunte momentul solo al lui Boro, dar Nelu l-a "deturnat" la timp! Maiei Morgenstern nu-i venea sa mai plece, spunind ca nu a mai trait in cariera ei o asemenea senzatie.

La miezul noptii, echipa de realizatori, cu Iris in frunte, plus ceva familii si prieteni, s-a mutat la clubul "The Office". Muzica house s-a oprit, la cererea lui Cristi, iar Dorian Ciubuc a adus DVD-ul deja mixat al concertului. Concertul a fost revazut. Minculescu nu si-a luat ochii de la ecran. Analiza fiecare moment. S-a oprit doar ca sa-l pupe pe fiul lui, Florin, si sa stea de vorba cu Madalina, fiica lui, care l-a felicitat tocmai din Canada. Am aflat ca, la Cotroceni, presedintele Basescu nu-i mai dadea drumul miinii lui Minculescu, la decorare Florin Chilian a venit cu managerul sau - o doamna sexy care e la fel de "nebuna" ca el - si a stat la povesti cu Razvan Popescu (Radio 21). Aproape de ora doua, s-a deschis sampania. Oboseala era aproape uitata.Aparitia unica a Maiei Morgenstern a fost tulburatoare. Nu numai in virtutea celor trei momente de recitare. Cristi i-a pupat mina doamnei, iar ea a intors gestul, spre perplexitatea solistului!
 
         
 
- voturi